Tour de Idre 2014

Intervju med Matilda Jonsson

Lämna en kommentar

– Okej du får väl skriva intervju-skiten då! Men skriv ingen skit om mig, för då jävlar! Så lät det när vi avslutade intervjusessionen som fick hållas över telefon då Matilda är hemma i mörkaste Småland för att fira jul.

Så kära läsare, för att du verkligen ska förstå min darriga handstil framöver känner jag att jag måste förklara min dödsfruktan lite närmare. Matilda flyttade nämligen upp till Linköping hösten 2009 och gjorde sig tidigt känd i halva stan som ”Benbräckar-Matilda” och ”Slå-på-smalbenen-Matilda”. Det är nämligen på matcherna i Universitetets innebandy-serie som Matilda blommar ut på riktigt. Med sin stenhårda spelstil har Matilda lärt sig att hantera både den gängliga stackars fysik-studenten-som-spelar-sin-första-match (låg tackling när han tittar åt ett annat håll) och muskelberget-på-Maskinteknik som spelat varje match sedan 2005 (krossa hans självkänsla genom att tackla honom långt utanför sargen och undra varför han gråter).

Ja Matilda leker man inte med, den saken är klar. Förutom innebandy springer hon en del orientering men är hittills besviken på de svenska orienteringsreglerna som tillåter ”nästan ingen kontakt alls”. Så till säsongen 2013 har Matilda tänkt att satsa på en annan sport som erbjuder mer av den sorten. – Jag fastnade för sporten när jag såg fighten mellan Sandra Hansson och Seraina Boner 2011 (http://www.youtube.com/watch?v=4gHQZcVQXDg), där såg jag min chans att kunna plocka många placeringar. Bland vinterns stora mål är såklart Vasaloppet, själv är hon inte anmäld men räknar med att hoppa på loppet i första backen. – Jag lånar en gammal nummerlapp och tar rygg på första bästa gubbe. Det är ju inte tiden som räknas, utan fighten på vägen!

Skidor/Orientering
Klassiskt/Skate
Favorit Tour de Idre: Inte jag i alla fall
Favorit Tour de Ski: Northug
Målsättning Tour de Idre: Slå Emma Mileus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s