Tour de Idre 2014

Intervju med Oskar Lyding

Lämna en kommentar

Oskar är ännu en före detta Hyltebo som har flyttat från den inte så ljuvliga Hylte terrängen för att söka sig norrut till Linköping med hopp om bättre träningsmöjligheter. När jag pratar med Oskar hör man på rösten hur entusiastisk han låter när vi glider in på ämnet skidåkning. Han är som de flesta andra en orienterare i grunden men som har insett att det är mycket trevligare att åka skidor än att springa på vintern även om han har större meriter i orientering då han har vunnit ett klubbmästerskap i Hylte OK medan han fick nöja sig med ett silver när det gäller skidor i Linköpings SK.

Annars så spenderar Oskar de flesta av sina skidtimmar i fädernas spår även om han stolt berättar om hur han skrapade ihop snö i trädgården där han sedan åkte 42 varv runt huset, detta tillsammans med ytterligare ett pass på snö gör att han känner sig väl förbered för touren. ” Jag känner mig lite som en underdog som nykomling i touren men hoppas att detta kan gynna mig då jag känner mig genomtränad och i bra form” och då han efter ett par terminer på Läkarprogrammet tycket att ” Jag kan det mesta om kroppen nu” har han prioriterat träningen högt den sista månaden.

Då Oskar hade så fruktansvärt dåliga skidor på Vasaloppet har han beslutat sig för att inte åka de 9 milen i år och ser därför tour de idre som vinterns höjdpunkt hoppas han  att touren blir lyckad. Han är dock lite bekymrad då han inte har åkt skate innan och frågar lite nervöst hur det där med växlar fungerar, men då undertecknad inte heller har någon koll på detta byter vi snabbt ämne. Innan vi går in på de fem snabba frågor mumlar Oskar något om gps och då visar det sig att han inte äger någon klocka då han alltid tränar ”på känn” och hur detta ska lösas lämnar jag till tävlingsledningen.

Skidor/Orientering

Klassiskt/Skate

Favorit Tour de Idre: Oskar

Favorit Tour de Ski: Chalotte Kalla ”Även om Therese Johaug är vacker”

Målsättning Tour de Idre: Slå Rasmus Schurmann

Oskar2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s