Tour de Idre 2014

Historiska Tour de Idre-händelser

1 kommentar

Kapitel II – Det man inte har under skidorna får man ha i musen

Lanande har alltid varit ett återkommande inslag i Tour de Idre, och de tidiga åren spelades många episka matcher i Age of Empires II. På den tiden var utgången i datorspelandet minst lika viktigt som resultatet i skidspåret, så en hel del gräl uppstod kring just detta.

Det första året, 2009 ansågs Abbe allmänt vara den starke riddaren bakom tangentbordet. Det enda som möjligen kunde rå på honom var en ”no rush 45 minutes” Ankan som vid det laget lagt beslag på all sten på banan, byggt upp fyrtioelva slott och hade en maxad armé av fullt uppgraderade paladins. Örn var, precis som i skidspåret, den som ansågs svagast. Hackordningen var därmed känd av alla och det rådde ett tyst gentlements agreement om att den bröt man inte ostraffat.

Efter att lag Ankan-Örn en kväll lidit flera svidande underlag och Abbe var i sitt esse förlorade Jojje och Abbe plötsligt en match och Abbe skyllde helt sonika på musproblem (datormusen alltså). Abbe hävdade att musen var seg, inte svarade, ändrade känslighet när han spelade och att bordskivan blivit fuktig och påverkade friktionen. Abbe vägrade spela mer, han ville inte riskera sitt rykte på grund av undermålig utrustning. De andra var dock LAN-sugna, så sagt och gjort tog Örn med sig Abbe i bilen ner till Idre by för att leta upp en ny mus (datormus alltså).

Efter att Abbe länge och väl stått och klämt på ett flertal varianter i den lilla elaffären bestämde han sig för en av dem. Han var mäkta nöjd när vi återvände till stugan och skröt högt och ljudligt om vilken fantastiskt kap han nu gjort och att han nu skulle äga oss andra precis som han brukade. Abbes entusiasm förbyttes dock snabbt mot frutruation då de omedelbart igen förlorade nästa match. I brist på annat fortsatte Abbe att skylla på musen (datormusen alltså). Den var något mindre än hans gamla och det var helt enkelt lite tajt när han skulle trycka på knapparna. Efter att skrattet från att Abbe just klagat över för tajt mus (även om det var en datormus) så erbjöd sig Örn att byta mus (datormus alltså) med Abbe. Abbe kunde dock inte tänka sig Örns mus (datormus alltså) som helt enkelt låg helt fel i hans hand. Jojje kunde dock tänka sig att ha Örns, men inte heller Jojjes mus (datormus alltså) föll Abbe i smaken. Sagt och gjort fick Abbe låna Ankans mus (datormus alltså), Ankan ville hellre använda Jojjes än Örns, vilket ledde till att samtliga möss bytte ägare.

Denna makabra situation tar dock inte slut här. Abbe inser ju att han har slösat bort sina surt förvärvade slantar på en värdelös mus (datormus alltså), så på hemvägen kräver Abbe ett stopp på den lilla elaffären för att lämna tillbaka musen (datormusen alltså) och kräva pengarna tillbaka. När den lilla farbrorn bakom disken undrar varför han vill lämna tillbaka den flackar Abbe med blicken innan han får en idé och utbrister ”Min dator har tyvärr ingen USB, så jag kan inte använda den”. Farbrorn lyser dock upp och svarar ”Men det ska vi nog kunna råda bot på, jag har såna där andra kontakter (PS/2) också”. På något sätt lyckas dock Abbe krångla sig ur situationen och får pengarna tillbaka istället för att byta bort sin nästan helt värdelösa usb-mus till en ännu mer värdelös PS/2 mus.

Daniel Örn

En tanke på “Historiska Tour de Idre-händelser

  1. Mycket underhållande läsning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s