Tour de Idre 2014

Intervju med Andreas Karlsson

1 kommentar

När jag träffar Andreas, eller Ankan som han brukar kallas har årets storsatsning varit igång sedan länge. Med minst två rullskidepass om dagen är målet tydligt, topp tre under årets tour. ”Allt annat än en pallplats vore en skam för mig som fyrfaldig tävlingsledare” Att revanschlusten är stor framkommer tydligt vilket inte är så konstigt med tanke på förra årets katastrof. På grund av sjukdom, som för övrigt misstänks bero på ett något för intensivt umgänge med en ung dam missade han varenda etapp och därmed även chansen att hävda sig som skidåkare.

När Andreas börjar prata drömmande om sin storsatsning börjar jag bli lite fundersam över hans flytt till en ny stad. Speciellt när det är den Kungliga Hufvudstaden Stockholm han valt att bosätta sig i. Allt prat om tidig skidåkning och hur viktigt det är med förberedelser verkar inte alls stämma in på stodstaden. När jag ifrågasätter detta kontrar han direkt med:

”Att flytta till Stockholm är det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv, här trivs jag som fisken i vattnet. Möjligheterna att träna här är ju faktiskt helt okej, att åka rullskidor på Kungsgatan i rusningstrafik är helt klart en ny upplevelse.”

Kanske har han rätt om möjligheterna som Stockholm bjuder på. Det verkar i alla fall inte som att storstaden påverkat hans träningsmängd det minsta utan snarare tvärt om. Efter att ha gått ut med toppbetyg från Mälardalens högskola i våras har han lagt böckerna på hyllan och kan nu mera klassa sig själv som heltidsproffs.

”Vissa dagar händer det att jag söker något enstaka jobb, mest för syns skull och ska jag vara ärlig är det rätt bekvämt när dagens ända mission är att höja pulsen och bli lite svettig. Att vara tvungen att spendera 40 timmar i veckan på en arbetsplats känns ju rätt onödigt, hur ska man hinna träna då? Dessutom har jag hört att de flesta arbetsgivare kräver uppstigning innan sju vilket är helt otänkbart för min del. Jag behöver ha sovmorgon sju dagar i veckan för att fungera skapligt.”

Fem snabba med Ankan,

Orientering/Skidor

Skate/klassiskt

Favorit i Tour de Idre: Abbe

Favorit i tour de ski: Marcus Hellner

Målsättning i Tour de Idre: Pallplats

Andreas

En tanke på “Intervju med Andreas Karlsson

  1. Jag trodde tävlingsledningen strängt avrådde från umgänge med unga damer (samt intag av alla sorters berusningsmedel), eller har man ändrat inställning i den frågan?

    Blir nästan lite tårögd när jag läser det sista stycket. Ankan utan jobb som lite halvhjärtat och motvilligt skickar in jobbansökningar och hellre ägnar sig åt träning på heltid får mig att tänka tillbaka på den bekymmerslösa tiden 2009 då Ankan titt som tätt gjorde veckolånga besök på E-gatan 34. Nog var nivån ganska låg emellanåt, men sakta men säkert under hösten 2009 växte idén fram till vad ni alla idag känner som Tour de Idre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s